Club

Meer dan 50 jaar tennisgeschiedenis in Wetteren

Racing Wetteren is ontstaan nadat 4 bevriende apothekers uit het Wetterse het beu waren om op slechte ondergrond te spelen in de Warande en een opportuniteit zagen om 2 verwilderde terreinen “aan de schelde” om te toveren tot top tennisterreinen. Investeerders werden gezocht, en gevonden, en Racing Wetteren was geboren!

Naarmate de jaren vorderden werd de accommodatie verder uitgebreid met kleedkamers, sanitaire voorzieningen, kantine enz. De eerste verlichting verscheen op terrein 1 en 2 in de jaren 80. Het succes van de club bleef niet uit en de aanleg van terrein 3 en 4 drong zich op.

In 1989 werd een nieuw bestuur aangesteld die de feitelijke vereniging in 1990 omvormde tot de huidige vzw. In dezelfde periode werden de toenmalige kantine & kleedkamers afgebroken en de geboorte van de huidige kantine was een feit.

De terreinen werden gehuurd van de voetbal die op hun beurt de terreinen huurden van Barones de Giey uit Kraainem. Pas in 1995 werden de gronden uiteindelijk aangekocht door de vzw Racing Tennis club Wetteren.

In 2016 verschenen er Padel terreinen op Racing Wetteren. 2 demo terreinen stonden gedurende enkele weken ter beschikking van één ieder die van deze nieuw sport wou proeven. Het succes van deze demo terreinen kon niet anders dan leiden tot een nieuwe toekomst voor RTCW. Racing Tennis Wetteren wordt Racing Wetteren Tennis & Padel.

Jaarlijks organiseert de club zijn eigen tennistornooi. In 1968 en 1983 hebben we met RTCW zelfs de interclub finale van België gespeeld.

Bouw jij mee aan de club die voor een derde finale gaat?

Heb je liever een vast winteruur?

Stuur een mail naar info@racingwetteren.be voor de nog beschikbare uren.